7.krog Lige KD Krka

revozNovo mesto, 23.4.2017

V nedeljo je bil odigran zadnji krog Lige KD Krka 4x120. Že prej je bil znan prvak lige, zato pa se je bilo še vse odprta za ostala dva mesta na stopničkah.
Pred zadnjim krogom je bila na drugem mestu ekipa Izkopi Klobučar, ki je tudi odprla zadnji krog s prvo tekmo proti T 9. Drugo mesto so potrdili na fantastičen način, saj so zmagali s 6:0 in dosegli ekipni rekord Lige KD s 2278 keglji, Srečko je dosegel najboljši rezultat 7.kroga z osebnim rekordom in najboljšim rezultatom letošnje lige 609 podrtih kegljev, Robert pa drugi najboljši rezultat tega kroga s 597 keglji. K ekipnemu rekordu sta pripomogla še Tadej s 552 keglji in Klara s 520 keglji. Pri T 9 je bil najboljši Mitja s 540 podrtimi keglji.
Druge tekme 7.kroga ni bilo, ker ekipa Trim kluba Krka ni prišla na kegljišče in je tako Ursa dobila tekmo brez boja in napovedala boj za 3.mesto lige.
V tretji tekmi dneva je zmagovalec lige ekipa Pizzeria Rondo suvereno premagala ŠD Revoz 1 z maksimalnim izidom 6:0. Najboljši rezultat pri zmagovalcih je dosegel Korel s 563 keglji, Alenka jih je dodala 552, Stanko 538, Gač in Dušan pa sta skupaj prispevala 563 kegljev. Pri ekipi ŠD Revoz 1 sta najboljši rezultat dosegla Brane in Vinko s 527 keglji.
V zadnji tekmi se je odločalo o tretjem mestu. Ekipa Žita bi morala premagati ŠD Revoz 2 s 5:1, toda uspelo jim je zmagati samo 4:2, kar je bilo premalo. Usodna za njih je bila družina Zaman, saj je Rok premagal Staneta s 542 podrtimi keglji, Matjaž pa Tineta. Pri zmagovalcih je bil najboljši Brane Rukše, ki je premagal najboljšega pri poražencih Aleša s 553 keglji.

Končni zmagovalec je torej ekipa Pizzeria Rondo, ki je tekmovanje končala brez poraza, druga je ekipa Izkopi Klobučar, tretja pa ekipa Ursa Slovenija.
Najboljši posameznik po doseženih kegljih je Franci Bregač iz zmagovalne ekipe s povprečjem 570 kegljev pred Robertom Čeličem iz drugouvrščene ekipe s 563 keglji ter Korlom Somrakom prav tako iz zmagovalne ekipe s 557 keglji. Korel je edini igralec lige, ki je v sedmih nastopih zmagal prav v vseh dvobojih.

PROGRAME SOFINANCIRA MESTNA OBČINA NOVO MESTO